Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru incir
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi
  • Kuş üzümü
  • Susam
  • Ceviz

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan kaynar suyla ıslatıyoruz.
  2. Buğdayı yıkayıp önden 10 dakika haşlayıp suyunu süzüyoruz sonra aşure yapacağımız tencereye koyup pişirmeye başlıyoruz.
  3. Nohut ve fasulyeyi de haşlayıp buğdaya ilave ediyoruz onlar özleşirken incir ve kayısı küçük doğrayıp üzüm ile birlikte kaynar suda 10 dakika bekletiyoruz.
  4. Yeşil mercimeği de kara suyu çıkana kadar haşlayıp süzüp tencereye ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz pirinç ve şehriyemizi de ilave ediyoruz. Kısık ateşte karıştırarak pişirin altı tutmasın.
  5. Kalan malzemeleri de ekleyip şekerini koyuyoruz 15 dakika pişiriyoruz suyu az gelirse kaynar su ekleyin biraz sulu olsun kaplara koyunca katılaşacak.Afiyet olsun 😋.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın