Öncelikle buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan kaynar suyla ıslatıyoruz.
Buğdayı yıkayıp önden 10 dakika haşlayıp suyunu süzüyoruz sonra aşure yapacağımız tencereye koyup pişirmeye başlıyoruz.
Nohut ve fasulyeyi de haşlayıp buğdaya ilave ediyoruz onlar özleşirken incir ve kayısı küçük doğrayıp üzüm ile birlikte kaynar suda 10 dakika bekletiyoruz.
Yeşil mercimeği de kara suyu çıkana kadar haşlayıp süzüp tencereye ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz pirinç ve şehriyemizi de ilave ediyoruz. Kısık ateşte karıştırarak pişirin altı tutmasın.
Kalan malzemeleri de ekleyip şekerini koyuyoruz 15 dakika pişiriyoruz suyu az gelirse kaynar su ekleyin biraz sulu olsun kaplara koyunca katılaşacak.Afiyet olsun 😋.