Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi buğday
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 3 su kadehi şeker
  • Yarım çay kadehi kuş üzümü
  • Yarım çay kadehi sarı çekirdeksiz kuru üzüm
  • Yarım çay kadehi kuru incir
  • Yarım çay kadehi kuru kayısı
  • 1 elma üzerine karanfil saplayıp tencerenin içine atıyoruz
  • Yarım çay kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tutam tuz
  • Karanfil
  • Fındık
  • Badem
  • Ceviz
  • Tarçın

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan nohut ve fasulyeyi suya koyup bekletiyoruz. Ertesi gün haşlayıp kenara alıyoruz.
  2. Meyveleri doğrayıp kaynar suda kaselerde bu ara hazırlıyoruz.
  3. Buğdayın üzerine kaynar su ilave edip 10 dk kaynatıyoruz.
  4. Suyu döküp tekerrür aynı harekâtı yineliyoruz.
  5. Buğdaya üçüncüye kaynar su ilave edip aşureye başlıyoruz.
  6. 40 dk kadar haşlayıp suyunu takip ediyoruz.
  7. Bittikçe kaynar su ilave ediliyor.
  8. Tencereye fasulye ve nohut ilave ediyoruz.
  9. Sırayla meyveleri ilave edip kaynamasına izin veriyoruz.
  10. Şekeri ilave edip tadına bakın hakimiyetli gitmekte fayda var.
  11. Kalan malzemeleri de ilave edelim ve kaselere paylaştıralım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın