Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 su kadehi kuş üzümü
  • 1 su kadehi kabuksuz fındık
  • 1 su kadehi antep fıstığı
  • 1.5 su kadehi kuru kayısı Ufak doğranmış
  • 1.5 su kadehi fasulye
  • 1.5 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kuru incir Ufak doğranmış
  • 1 su kadehi file badem
  • 3.5-4 su kadehi şeker
  • 1.5 su kadehi sıcak süt
  • Kaynamış su
  • Çekilmiş ceviz
  • Susam

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel buğday yıkanır sarı suyu giderilir tencereye alınır üzerini geçecek kadar şu ilave edilir pişmeye vazgeçilir. Pişene kadar su ilave edilir.
  2. Öbür tarafta fasulye ve nohut ayrı ayrı düdüklü tencere de pişirilir. İncir ve kayısı doğranır.
  3. Pişen buğdaya nohut fasulye kayısı incir ve üzüm ilave edilir 10 dakika kaynatılır.
  4. Ardından fıstık fındık ve badem ilave edilir.
  5. Sıcak süt konur 15 dakika kaynatılır. Bu safhada üzerine sıcak şu konur.
  6. Kaynayan ve kıvam almış aşureye şeker konulur ve 10-15 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  7. Kaselere konur ve üzeri süslenir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın