15 adet karanfili bu sene elmaya barırıp direk içine attım
5 litre suyla başlayıp kıvama göre sıcak suyla kıvam verilebilir.
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Geceden buğdayın üzerine 4 litre su döküp düdüklüde 15 dk haşlayıp kapatın ve sabaha kadar bekletin.
Nohutu ve fasulyeyi de akşamdan nemlendirin ve sabaha haşlayın.
Sabah kayısıyı küçük küçük doğrayıp kuru üzümü ve kuş üzümşanı yıkayıp ayrı ayrı kaplarda suya koyun.
Elmaları da kabuklarını ceddip minik minik doğrayın.
Buğdayı 30dk taneleri iyice açılana kadar pişirin.
Şayet fasulye ve nohut çok haşlanmadıysa ki ben fazla haşlamamıştım köyden olunca ivedi pişiyor diye;buğdayla beraber bunları da pişirin. Ama hoş haşlandıysa şekeri ilave etmeden evvel tencere atın.
Pirinci ve kuru üzümü de kaynayan buğdayın içine atın.
Üzümler şişince şekeri ilave edin.
Kıvam alana kadar kaynasın.
En son kapatmadan evvel doğranmış inciri kayısı, kuş üzümü elmayı vs ilave edip ocağı kapatın ve 30-40dinlendirin.