Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 su kadehi pişmiş kuru fasulye
  • 1 su kadehi pişmiş nohut
  • 4 su kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su kadehi çekirdeksiz üzüm
  • 2 su kadehi badem
  • 2 su kadehi ceviz
  • 2 su kadehi fındık
  • 5 tane kuru kayısı isteğe göre incir
  • Üzeri için nar taneleri

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı yıkayıp tencereye koyup bol su ile kaynatın kaynadıktan 10 dakika sonra tüpü kapatıp dinlendirin .
  2. Ayrı bir tencerede bademler 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun .
  3. Cevizleri doğrayıp tencerede ki buğdayın altını açıp kaynatın .
  4. Buğday piştikten sonra içine vanilyayı minik minik doğranmış kayısıyı ve 4 su kadehi şeker ilave edip 10 dakika daha kaynatıp haşlanmış nohudu, fasulyeyi, üzümü, bademi, ve fındığı koyup 5 dakika karıştırın .
  5. En son cevizi ilave edip kapatın servis ederken nar taneleri ile süsleyin afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın