Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,65
ALTIN
%1,55
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Aşure
Facebook
Twitter
Google+
30 Ekim 2021
0
276
+
-
Aşure
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi aşurelik buğday
Yarım su kadehi nohut
Yarım su kadehi kurufasülye
1su kadehi fındık
1 su kadehi antep fıstığı
1 su kadehi ceviz
1 su barfağı yerfıstığı
1 su kadehi kayısı
1 su kadehi incir
1 su kadehi kuş üzümü
1 portakal kabuğu rendesi
1 su kadehi kuru üzüm
1 tutam tuz
6 su kadehi şeker
Yarım su kadehi bal
1 tutam çörek otu
1 tutam susam
1 tutam tarçın
Dut kurusu
Toz Antep fıstığı
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Merhaba,.
Akşamdan nohut ve kuru fasulyemizi haşlayalım. Sabah buğdayımızın üzerine 4 litre su koyup düdüklüde haşlayalım.
İncir, kayısı minik minik doğrayalım sıcak suyun içinde azıcık bekletelim.
Üzümlerimizi de sıcak suda bekletelim. Antep fıstıklarımızı da sıcak suya koyup bekletelim kabukları acele soyulaması için.
Kaynayan buğdayımızın içine nohut ve kuru fasulyemizi ekleyelim, 1 tutam tuzumuzu da ekleyelim.
Sırasıyla üzümlerimizi incirlerimize kayısımıza ilave edelim.
Rendelediğimiz portakal kabuklarını da ekleyelim, çörek otu ve susamı da ekleyelim.
Fındıklarımızı, kabuklarını atadığımız fıstıklarımızı, ceviz ve yer fıstığını da ekleyelim .
En son olarak şekerimizi ve balımızı da ekleyelim kıvamına göre sıcak su ilave edebilirsiniz.
Son olarak tarçını da ilave edip kıvam alana kadar kaynatalım, kıvam alınca 15 dakika dinlendirip servis edebiliriz afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
aşure tarifi
Aşure Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Aşure Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Supangle
Önceki Yazı
Aşure
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı