Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi aşurelik buğday
  • Yarım su kadehi nohut
  • Yarım su kadehi kurufasülye
  • 1su kadehi fındık
  • 1 su kadehi antep fıstığı
  • 1 su kadehi ceviz
  • 1 su barfağı yerfıstığı
  • 1 su kadehi kayısı
  • 1 su kadehi incir
  • 1 su kadehi kuş üzümü
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 1 tutam tuz
  • 6 su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi bal
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam tarçın
  • Dut kurusu
  • Toz Antep fıstığı

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Merhaba,.
  2. Akşamdan nohut ve kuru fasulyemizi haşlayalım. Sabah buğdayımızın üzerine 4 litre su koyup düdüklüde haşlayalım.
  3. İncir, kayısı minik minik doğrayalım sıcak suyun içinde azıcık bekletelim.
  4. Üzümlerimizi de sıcak suda bekletelim. Antep fıstıklarımızı da sıcak suya koyup bekletelim kabukları acele soyulaması için.
  5. Kaynayan buğdayımızın içine nohut ve kuru fasulyemizi ekleyelim, 1 tutam tuzumuzu da ekleyelim.
  6. Sırasıyla üzümlerimizi incirlerimize kayısımıza ilave edelim.
  7. Rendelediğimiz portakal kabuklarını da ekleyelim, çörek otu ve susamı da ekleyelim.
  8. Fındıklarımızı, kabuklarını atadığımız fıstıklarımızı, ceviz ve yer fıstığını da ekleyelim .
  9. En son olarak şekerimizi ve balımızı da ekleyelim kıvamına göre sıcak su ilave edebilirsiniz.
  10. Son olarak tarçını da ilave edip kıvam alana kadar kaynatalım, kıvam alınca 15 dakika dinlendirip servis edebiliriz afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın