Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram buğday Yarma
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi nohut
  • 200 gram kayısı
  • 200 gram kuru üzüm
  • 200 gram kuru incir
  • 5 adet karanfil
  • 2 adet kabuk tarçın
  • 2 lİtre su
  • 200 ml süt Rengi beyaz olması için dilerseniz koymayabilirsiniz
  • 1 kilo şeker
  • Ceviz
  • Toz tarçın
  • Hindistan cevizi

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan yarmayı hırpalama, buğdayrengi beyazlaşana kadar deviriyorum sıcak suya nemleniyorum nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerede pişirelim.
  2. Kuru malzemeleri yıkayıp sabaha kadar tencerede bekletelim tabi tam malzemeler bi gün evvelden yıkanıp haşlanıyor.
  3. Sabah olunca yarmamızın suyunu değiştirip içine nohut fasulye ilave edelim.
  4. Sütümüzü de ilave edelim yarma açılana kadar 25 dakika pişirelim ve kuru meyveleri ilave edelim.
  5. İnciri yarım saat evvelinde sıcak suya ilave edelim ki rengi siyah olmasın.
  6. Tam malzemeler ile takribî 1 saat kaynatalım içine tarçın ve karanfili koymayı unutmayalım hoş bi tat  vermesi için.
  7. 1 saat pişen aşuremize şekerimize ilave ediyoruz. Toplamda 1 buçuk 2 saat pişirelim suyunu sürükleyene kadar suyunu çekince ocaktan indirelim kaselere alalım üzerine ceviz tarçın vs ile süsleyelim afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın