200 ml süt Rengi beyaz olması için dilerseniz koymayabilirsiniz
1 kilo şeker
Ceviz
Toz tarçın
Hindistan cevizi
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Akşamdan yarmayı hırpalama, buğdayrengi beyazlaşana kadar deviriyorum sıcak suya nemleniyorum nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerede pişirelim.
Kuru malzemeleri yıkayıp sabaha kadar tencerede bekletelim tabi tam malzemeler bi gün evvelden yıkanıp haşlanıyor.
Sabah olunca yarmamızın suyunu değiştirip içine nohut fasulye ilave edelim.
Sütümüzü de ilave edelim yarma açılana kadar 25 dakika pişirelim ve kuru meyveleri ilave edelim.
İnciri yarım saat evvelinde sıcak suya ilave edelim ki rengi siyah olmasın.
Tam malzemeler ile takribî 1 saat kaynatalım içine tarçın ve karanfili koymayı unutmayalım hoş bi tat vermesi için.
1 saat pişen aşuremize şekerimize ilave ediyoruz. Toplamda 1 buçuk 2 saat pişirelim suyunu sürükleyene kadar suyunu çekince ocaktan indirelim kaselere alalım üzerine ceviz tarçın vs ile süsleyelim afiyet olsun.