Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kadeh yarma buğday
  • 1 su kadeh nohut
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 4 litre sıcak su
  • 1 su kadehi kuru kayısı
  • Yarım su kadehi incir kurusu
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • Yarım su kadehi kuş üzümü
  • 1 su kadehi fındık
  • 1 su kadehi fıstık
  • 1 su kadehi ceviz
  • 1 elma
  • 1 armut
  • 1 çay kadehi süt
  • 4. 5 su kadehi şeker

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dün geceden buğday, nohut, fasulye nemlendirilir.
  2. Sabaha evvel buğdayı üstünü azıcık geçecek kadar su koyup düdüklüde pişirelim.
  3. Pişen buğdayı büyük bir tencereye suyuyla birlikte alalım.
  4. Fasulye, nohutu da birlikte düdüklüde pişirelim.
  5. Pişen malzemelerin suyunu iyice süzüp yıkayalım.
  6. Kuru kayısıyı, inciri, elmayı, armutu ufak ufak doğrayıp sıcak suda ayrı ayrı nemlendirelim.
  7. Üzümleri de sıcak suda nemlendirelim.
  8. Yıkadığımız fasulye ve nohutu buğdayın tenceresine döküp 4 litre sıcak suyla takribî 15 dakika birlikte pişirelim.
  9. Islattığımız tüm meyve ve çerezleri tencereye dökelim. 15 dakika da birlikte kaynatalım.
  10. 1 çay kadehi süt ve 4 su kadehi şekeri de döküp iyice hepsi özleşene kadar kaynatıp pişirelim.
  11. Pişen aşuremizi kaselere kepçeyle dökelim.
  12. Üzerine istenilen malzeme ile süsleyebiliriz.
  13. Ben robottan geçirdiğim ceviz, fındık, fıstık ile süsledim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın