Öncelikle geceden nemlenmiş olduğumuz fasulye nohut ve buğdayı haşlayalım .
Daha sonra ince ince kayısı ve inciri doğrayalım teker teker bunları da haşlayalım.
Sularını süzelim kuru üzümde haşlanacak bu arada daha sonra aşureyi pişireceğimiz tencerede buğday, fasulye ve nohutu birleştirelim.
Üzerini geçecek kadar şu ilave edelim şeker ilave edelim kaynayınca tadına bakıp ek ilave yapabilirsiniz yada daha az şekerli hoşlanabilirsiniz.
Birden hepsini dökmeyin aşuremiz kaynayınca haşlamış olduğumuz kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip iyice kıvam alana kadar pişirelim .
Altını kapatmaya yakın kuru inciri ilave edip bir taşım kaynatıp kapatalım kaselere ufalayalım üzerini tarçın ceviz kuru üzüm nasıl isterseniz süsleyebilirsiniz.