Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %1,38
  • ALTIN
    %1,11
  • BIST
    %2,27
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 su kadehi pirinç
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi fasulye
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi kuru incir
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 1 su kadehi kuru kayısı
  • 1 su kadehi kuru siyah üzüm
  • 1 adet elma
  • 1 adet şeftali
  • 5 su kadehi şeker
  • 10 adet karanfil
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kadehi yerfıstığı
  • Yarım çay kadehi fındık
  • Yarım çay kadehi antep fıstığı
  • 1 adet nar
  • Pasta süsü
  • Yarım çay kadehi badem

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kurufasulye ve nohutu akşamdan suya nemleniyoruz.
  2. Aşurelik buğdayımızı tenceremizde kaynamaya alıyoruz.
  3. Şişip açılınca fasulye pirinç nohutu ilave ediyoruz.
  4. Bir aşım kaynattıktan sonra küp küp doğradığınız tüm malzemeleri ilave ediyoruz.
  5. Tuz ve karabiber koyarak 2-3 dk kaynatıp şekerini ilave ediyoruz.
  6. Özleşsene kadar kaynatıyoruz.
  7. Pişen aşuremizi kaplara alıyoruz soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın