Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su kadehi haşlanmış nohut
  • 1 su kadehi haşlanmış fasulye
  • Yarım su kadehi kuru kayısı
  • Yarım su kadehi kuru üzüm
  • 1 su kadehine yakın fındık
  • 1 litre su
  • Azaldıkça ilave etmek için sıcak su
  • Yarım kaşığı karanfil
  • 1 çay kadehi su karanfili kaynatmak için
  • 1 su kadehi sıcak süt
  • 1,5 su kadehi toz şeker
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak buğdayı akşam kaynatıp, süzüp ve sıcak suda sabaha kadar bekletin.
  2. Nohut ve fasulyeyi aynı anda haşlayın.
  3. Buğdayı yıkayıp, tencereye alalım, üzerine kaynar su ilave edip 10 dk kaynatın.
  4. Çıkan sarı suyu süzelim. Aynı operasyonu bir defa daha yapalım ve suyunu süzün.
  5. Akşamdan beklettiğimiz buğdayları 1 saate kadar kaynatın. Suyu eksilirse sıcak su ilave edin.
  6. Kuru kayısı ve kuru üzümü doğrayın ve sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin.
  7. Kaynayan buğdaya yıkanmış pirinç, haşlanmış nohut ile fasulye, kuru kayısı, ve kuru üzümü de ilave edin ve 15 dakika kaynatın.
  8. Bu arada karanfili 1 çay kadehi suda 10 dakika kaynatın.
  9. Karanfil suyunu, fındık, şekeri, sıcak sütü, tuz ile karabiberi de ilave ederek takribî 15 dakika kaynatın.
  10. Sıcakken kaselere koyup üzerini hindistan cevizi, fındık, ceviz, fıstık, nar ile süsleyip.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın