Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su kadehi buğday
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 elma
  • 5-6 kuru kayısı
  • 100 g kuru üzüm
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 4 su kadehi toz şeker

Üzeri için

  • Kuru dut
  • İncir
  • Nar
  • Ceviz
  • Tarçın
  • Antep fıstığı

Aşure Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı iyice yıkayıp bir gece evvelden sıcak su ile bir taşım kaynatın, sabaha kadar bekletin.
  • Yeniden bir gece evvelden nemlendirilmiş nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Buğdaya nohut ve fasulyeyi ilave edin.
  • Sırayla kuş üzümü, dolmalık fıstık, ardından küp doğranmış elmaları daha sonra da ufak doğranmış kayısıları ve üzümleri ilave edin.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. En son portakal ve limon kabukları ile şekeri ilave edip pişirin.
  • Hafif koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Üzerini kuru dut, küp doğradığınız incir, nar taneleri, kocaman çekilmiş ceviz, file Antep fıstığı ve tarçın ile süsleyip servis yapın.

Aşure Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Aşure imalinde kullanacağınız bakliyatları nohut, kuru fasulye, buğday, kesinlikle bir gece evvelden suda bekletin. Bu sayede pişirme müddetini yarıya indirebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan evvel bakliyatların suyunu süzün ve aşure tenceresinin içine ilave edin.
  • Bakliyatların pişme süresi değişik olduğu için, hepsini ayrı kaplarda pişirin. Haşladığınız bakliyatları süzmeyi unutmayın.
  • Kuru incir, kuru üzüm gibi yiyeceklerin kendine has rengi vardır. Bu surattan bu stil yiyecekleri aşureye dolaysız katmak yerine evvelden azıcık haşlamanız ve renkli suyunu döktükten sonra aşureye ilave etmeniz daha doğru olacaktır.
  • Aşure imalinde büyük ve geniş bir tencere kullanmaya itina gösterin.

  • Aşurenizi pişirirken kıvamını iyi ayarlamanız gerekir. Yoğun bir kıvamda pişirirseniz soğuduktan sonra daha da katı bir formda olabilir. Bu sebeple altını kapatmadan evvel kıvamını azıcık sulu vazgeçmek daha iyi olacaktır.
  • Su ölçüsünü ayarlayamazsanız ve aşureniz katılaşırsa, az su ve şeker ilave ederek birkaç dakika daha kaynatabilirsiniz.
  • Aşurenin rengi çok koyu olduysa, içerisine ılık süt ekleyebilirsiniz.
  • Aşurenin hoş kokmasını isteyenler, içerisine gül suyu ve karanfil ekleyebilir.
  • Aşureyi hazırladıktan sonra gizleme mevzusunda dikkat edilmesi gereken en ehemmiyetli şey, kapların kesinlikle kapalı olmasıdır. Dilerseniz, kapak veya streç dayanağı ile aşure kaplarını örtebilirsiniz.

1 Porsiyon Aşure Kaç Kalori?

  • Besin kıymetleri bakımından oldukça zengin olan aşurenin bir porsiyonu, takribî 345 kaloridir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın