Haşlamış olduğumuz buğdayı sıcak suya alıp 5 dk kadar kaynatıyoruz.
Ardından haşlanmış kuru fasulye ve nohutu ilave ediyoruz.
Kayısı ve kuru üzümü evvelinde suya koyup yumuşamasını sağlıyoruz ve onları da ilave ediyoruz kayısıyı 4 e ufalayıp sonra 15 dk kadar kaynatıyoruz.
Ardından şekeri ve limon rendesini koyup 10 dk daha kaynatıp kapatıyoruz. Afiyetler olsun. Konut buram buram asure koktu dahi.
Haşlama işlerini evvelden yaptım geceden suya koyalım başlayacağımız şeyleri ayrı ayrı haşlayıp kullanalım.
İyice başlamalıyız zira toplamda 30 dk kaynıyor hepsi zati pişmiş olmalı evvelinde. Afiyet olsun şimdiden allahın izniyle muharrem ayınız mübarek olsun.