Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 15 tane kuru kayısı
  • 1 çay bardağı sarı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı pirinç ve bulgur
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kuru incir
  • 1 çay bardağı kuru dut
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı tarçın
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • İsteğe göre nar

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı fasulyeyi ve nohutu ayrı yerlerde önceden ıslatıp haşlayalım.
  2. Kuru kayısı ve üzümü de sıcak suda bekletip süzelim.
  3. Tencerede buğdayı kaynatalım.
  4. Daha sonra diyer malzemeleri ekliyelim iyice kıvam alsın suyu az gelirse ekliyelim.
  5. 20 dakika sonra şekerini ve fındığı ekliyelim, (şekeri çoğaltıp yada azalta bilirsiniz)
  6. 10- 15 dakika daha kaynatın kaselere alıp süsleyin afiyet olsun 💐 (ortalama 30 kase çıkar ).

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın