İlk evvel kuruları pişiriyoruz nohut fasulye buğday daha sonra bir tencerede hepsini birleştiriyoruz ve yeterince su koyup içine şekeri koyuyoruz şekeri hakimiyetli koyuyorum .
Ben tadına bakıp beceriksizse ilave ediyorum. Ondan bütün gramaj vermiyorum daha sonra kuru kayısı incirleri incecik doğrayıp ilave ediyoruz .
Elmaları üzümleri koyup karıştırıyoruz portakalların kabuğunu incecik rendeleyip ilave ediyoruz.
Daha sonra kabukları ceddilmiş bademleri ve fındıkları ilave edip özleşinceye kadar takribî kaynadıktan bir yarım saat sonra kısık ateşte özleşiyor
Daha kapatmadan 5 dk evvel incecik doğradığınız portakalları ilave ediyoruz ve kapatıyoruz.
Daha sonra tabağa alıp istediğimiz bir biçimde ziynetliyoruz.