Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • Yarım kilo nohut
  • Yarım kilo kuru fasulye
  • Yarım kilo ham badem
  • Yarım kilo fındık
  • 1 su kadehi kuru uzum
  • 4 adet portakal
  • 4 adet elma
  • Yarım kilo kuru kayısı
  • Yarım kilo kuru incir
  • Şeker

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kuruları pişiriyoruz nohut fasulye buğday daha sonra bir tencerede hepsini birleştiriyoruz ve yeterince su koyup içine şekeri koyuyoruz şekeri hakimiyetli koyuyorum .
  2. Ben tadına bakıp beceriksizse ilave ediyorum. Ondan bütün gramaj vermiyorum daha sonra kuru kayısı incirleri incecik doğrayıp ilave ediyoruz .
  3. Elmaları üzümleri koyup karıştırıyoruz portakalların kabuğunu incecik rendeleyip ilave ediyoruz.
  4. Daha sonra kabukları ceddilmiş bademleri ve fındıkları ilave edip özleşinceye kadar takribî kaynadıktan bir yarım saat sonra kısık ateşte özleşiyor
  5. Daha kapatmadan 5 dk evvel incecik doğradığınız portakalları ilave ediyoruz ve kapatıyoruz.
  6. Daha sonra tabağa alıp istediğimiz bir biçimde ziynetliyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın