Öncelikle unu ayrı bir kapta 1 kadeh soğuk suyla açıyoruz.
Öteki tarafta tencereye kaynar suyu boşaltıyoruz içine şeker atıp karıştırıyoruz.
Suda eriyen unu kaynamakta olan suya yavaş yavaş ilave edip süratli süratli karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.
Suyumuz istenilen hafif sıvı muhallebi kıvamını aldıktan sonra malzemeleri teker teker ilave ediyoruz .
Yavaş yavaş karıştırmaya devam ediyoruz. şayet aşurenin suyu cıvık kalırsa malzemeleri ilave etmeden evvel aynı usulle un ilave ederek koyulaşmasını sağlayabilirsiniz
Az veya çok şekerli beğeniyorsanız damak tadınıza göre ölçüyü artırıp eksiltebilirsiniz.
Pişen aşureleri kaselere boşaltıp afiyetle yiyoruz. Şifa olsun allahın izniyle sevgiler.