Buğdayın suyu eksildiğinde ilave etmek için 3-4 litre sıcak su
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle buğdayı sıcak su ile nemlenip 1 saat kadar bekletiyoruz daha sonra suyunu süzüp tencereye alıyoruz.
Bu arada kuru üzümü, kayısıyı ve kuş üzümşanı nemlendiriyoruz.
Suyunu süzdüğümüz buğdayların üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edip 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Daha sonra çıkan sarı suyunu süzüp tekerrürden tencereye alıyoruz.
Tekerrürden üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 10 dakika kadar tekerrür kaynatıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Suyunu süzdüğümüz buğdayları tencereye alıp 2 litre sıcak su ilave ediyoruz ve 45-50 dakika kaynamaya vazgeçiyoruzarada suyuna bakıp su ilave edebilirsiniz.
Haşlanan buğdayların içerisine suları süzülmüş biçimde kuru üzüm, kuru kayısı, nohut, pirinç, kuru fasulyeyi ilave edip 20 dakika kadar kaynamaya vazgeçiyoruz.
Bu sırada bir cezvenin içerisine karanfilleri ve 1 çay kadehi suyu alıp 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
20 dakika geçtikten sonra karanfil suyunu, sütü ve şekeri ilave ediyoruz ve bi 10-15 dakika daha kaynatıyoruz.