Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi aşurelik buğday
  • 2 su kadehi haşlanmış kuru fasulye
  • 2 su kadehi haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 150 gram kuru kayısı
  • 150-200 gram kuru üzüm
  • Bir avuç kuş üzümü
  • 10 adet karanfil
  • 1.5 su kadehi süt
  • 2 litre su
  • 3 su kadehi toz şeker
  • Buğdayın suyu eksildiğinde ilave etmek için 3-4 litre sıcak su

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle buğdayı sıcak su ile nemlenip 1 saat kadar bekletiyoruz daha sonra suyunu süzüp tencereye alıyoruz.
  2. Bu arada kuru üzümü, kayısıyı ve kuş üzümşanı nemlendiriyoruz.
  3. Suyunu süzdüğümüz buğdayların üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edip 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  4. Daha sonra çıkan sarı suyunu süzüp tekerrürden tencereye alıyoruz.
  5. Tekerrürden üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 10 dakika kadar tekerrür kaynatıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  6. Suyunu süzdüğümüz buğdayları tencereye alıp 2 litre sıcak su ilave ediyoruz ve 45-50 dakika kaynamaya vazgeçiyoruzarada suyuna bakıp su ilave edebilirsiniz.
  7. Haşlanan buğdayların içerisine suları süzülmüş biçimde kuru üzüm, kuru kayısı, nohut, pirinç, kuru fasulyeyi ilave edip 20 dakika kadar kaynamaya vazgeçiyoruz.
  8. Bu sırada bir cezvenin içerisine karanfilleri ve 1 çay kadehi suyu alıp 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
  9. 20 dakika geçtikten sonra karanfil suyunu, sütü ve şekeri ilave ediyoruz ve bi 10-15 dakika daha kaynatıyoruz.
  10. Aşuremizi kaselere paylaştırıp ılıyınca üzerini ziynetliyoruz.
  11. Ben bu miktardan 18 kase elde ettim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın