Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram aşurelik buğday
  • Yarım kilogram nohut
  • Yarım kilogram kuru fasulye
  • 1 koli kuru kayısı
  • 1 koli kuru incir
  • 1  koli fındık
  • 1  koli tuzsuz fıstık
  • 1  koli kuru üzüm
  • 1 koli çam fıstığı
  • 1 koli kuş üzümü
  • 1 koli ceviz
  • Karanfil
  • Tarçıntoz şekeri kendinize göre ayarlayarak koyun

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dün kuru fasulye ve nohudu haşlıyoruz.
  2. Geceden hangi tencereye yapılacaksa bir kilogram buğdayı su ile beraber kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp sabaha kadar vazgeçiyoruz.
  4. Suyunu sürüklemiş buğdayın üzerine kaynar suyu istediğiniz kıvama göre ilave ederek aşurenin içerisine koyacağımız malzemeleri doğrayarak kayısı ve incir küp küp doğranacak tam malzemeleri içerisine atıyoruz.
  5. Kaynayan aşureye fasulye ve nohudu da ilave ediyoruz. kuş üzümü evvelden kaynatılacak ki kara suyu çıkmış olsun !.
  6. Kuş üzümü süzüldükten sonra aşureye kuş üzümşöhreti ilave ediyoruz.
  7. İsteğe bağlı şekerinizi ilave edin.
  8. Cezvede 2-3 tane karanfili kaynatıyoruz.
  9. Kaynadıktan sonra süzüp aşureye döküyoruz.
  10. Kıvam alana kadar kaynatıp altını kapatın.
  11. Kuru dut ve cevizi kaynarken netlikle koymayın aşure suyunuz kararır!.
  12. Üzerine tarçın ceviz istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın