Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo aşurelik buğday
  • 3 su kadehi nohut
  • 3 su kadehi fasulye
  • 1.5 kilo şeker
  • 2 su kadehi kuru üzüm
  • 1 çay kadehi kuş üzümü
  • 2 su kadehi fındık
  • 2 su kadehi fıstık
  • 20 adet kayısı
  • 10 adet karanfil
  • 1 elma
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı susam-çörekotu karışımı
  • Nar mevsimden dolayı bulamadım ben
  • Tarçın
  • Ceviz – fıstık

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir gece evvelinde nohut ve kuru fasulye suda bekletilir ve aşurelik buğdayda düdüklüde takribî 20 dk kadar haşlanır.
  2. Haşlandıktan sonra buğdayın suyuyla birlikte büyük tencereye alınır.
  3. Sabah ise ocağın altını yakarak buğday olan büyük tencere de nohutu ve fasulye birleştirilir.
  4. Kaynamaya başlayınca tam malzemeler içine atılır.
  5. En son olarak da şeker ilave edilir takribî 1 saate yakın pişirilir.
  6. Piştikten sonra tabaklara paylaştırıp zevkinize göre üzerini süsleyebilirsiniz.Servise hazır afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın