8 su kadehi toz şeker Şeker oranı tamamen damak zevkinize göre biz azıcık şekerli beğeniyoruz ve soğuduktan sonra da şeker oranı azıcık eksiliyor tadına bakarak şekeri ayarlayabilirsiniz
10 adet karanfil Yarım çay kadehi su ile kaynatıp süzgeçten süzerek aşureye yalnızca suyuna ilave ettim
Ceviz
Tarçın
Fındık
Fıstık İsteğinize zevkinize göre süsleyebilirsiniz
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Geceden buğdayı hoşça ılık su da yıkayıp tencereye alalım 2 kere kaynatıp suyunu süzelim.
En son üzerine 3 litre sıcak su döküp kapağı kapatıp sabaha kadar bekletelim.
Nohutu ve fasulyeyi de akşamdan sıcak suda nemlendirin ve sabaha sularını süzüp ikisini de haşlayın.
Aşureyi yapacağımız zaman kayısıları küçük küçük doğrayıp 1 su kadehi suda şişene kadar kaynatalım suyunu süzmeyelim suyu ile tencereye dökülecek
Kuru üzümü de 1 su kadehi suda kaynatalım suyunu süzmeyelim suyu ile tencereye dökülecek.
Kuş üzümşanı yıkayıp bir cezve de 5 dakika kaynatıp suyunu süzelim. Aynı biçimde kuru inciri de yıkayıp kaynatıp suyunu süzelim. kara suyu çıksın aşuremizi karartmasın
Buğdayı bekleme suyu ile 30 dakika kaynatalım su az ise kaynarken azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz
Nohut ve fasulyeniz azıcık sert kaldıysa sularını süzüp buğdaya ilave edip birlikte kaynatalım.
Pirinç, kuru üzüm, kayısı, kuş üzümü, çam fıstığı ve kuru incirleri kaynayan buğdayın içine atın.
Kaynamaya başladıktan sonra şeker ilave edip hoşça karıştıralım kıvam alıp iyice koyulaşıp özleşene kadar kaynatalım.
Sıcak sıcak servis kaselerine alalım azıcık soğuduktan sonra üzerini süsleyelim. Afiyet olsun allah kabul etsin