Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi fasulye
  • 1 su kadehi buğday
  • 10 tane kuru kayısı
  • 10 tane kuru incir
  • 1 çay kadehi kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 litre su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tane karanfil
  • 1 avuç fındık

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir geçe evvelden nohut fasulye kuş üzümü ve buğday suya nemlendirilir püf noktası buğday sıcak suyla, kuş üzümü, nohut ve fasülye soğuk suyla nemlendirilir sabahleyin erkenden kayısı ve incir suya ıslanır.
  2. 2, 5 litre suya buğday konup kaynatılır aynı zamanda nohut ve fasülye ayrı ayrı tencerelerde haşlanır
  3. Haşlanan nohut fasulye suyunu süzüp buğdayın üzerine ilave edilir ve 10 dk daha kaynatılır.
  4. Kaynayan aşurenin üzerine kuş üzümü de ilave edilerek 2 parmak alt inene kadar kaynamaya devam edecek.
  5. Bu sırada kayısı ve incir bıçakla ufak ufak doğranır ve tencereye o da eklenir. Suyun rengi kahverengi olup koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
  6. Kaynayan aşureye tarçın karanfil ve şeker eklenir. Şeker kendi isteğiniz kadar az veya fazla olabilir. 10 dk bekleyip.
  7. Tabaklara soğuk servis ediyoruz afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın