Bir geçe evvelden nohut fasulye kuş üzümü ve buğday suya nemlendirilir püf noktası buğday sıcak suyla, kuş üzümü, nohut ve fasülye soğuk suyla nemlendirilir sabahleyin erkenden kayısı ve incir suya ıslanır.
2, 5 litre suya buğday konup kaynatılır aynı zamanda nohut ve fasülye ayrı ayrı tencerelerde haşlanır
Haşlanan nohut fasulye suyunu süzüp buğdayın üzerine ilave edilir ve 10 dk daha kaynatılır.
Kaynayan aşurenin üzerine kuş üzümü de ilave edilerek 2 parmak alt inene kadar kaynamaya devam edecek.
Bu sırada kayısı ve incir bıçakla ufak ufak doğranır ve tencereye o da eklenir. Suyun rengi kahverengi olup koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Kaynayan aşureye tarçın karanfil ve şeker eklenir. Şeker kendi isteğiniz kadar az veya fazla olabilir. 10 dk bekleyip.