Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi aşurelik buğday
  • Fındık
  • Badem
  • Kuru kayısı
  • Haşlanmış nohut
  • Haşlanmış fasulye
  • Fıstık
  • Kayısı çekirdeği
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • İzmir üzümü
  • Şeker
  • 1 su kadehi süt
  • Su

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelden buğdayı yıkayıp üzerini üç parmak geçecek biçimde su koyup kaynatın ve kapağını kapatın.
  2. Bir gece evvelden fındık, fıstık, üzüm, kayısı, badem ve çekirdeği sıcak suya nemlenin ve kapaklarını kapatın.
  3. Ertesi gün fıstığın, bademin ve çekirdeğin kabuklarını soyun.
  4. Kayısıyı dilimleyin hepsini kullanıma hazır vaziyete getirin.
  5. Büyük bir tencereye buğdayı alıp üzerine göz kararı aşure ölçünüze göre su ilave edin ve ara ara karıştırarak pişirin.
  6. Buğday iyice açılınca badem, çekirdek, fıstık ilave edin ve onlarda azıcık yumuşayana kadar pişirin.
  7. Damak tadınıza göre hakimiyeti biçimde şekerini ilave edin ve ara ara şekerinin tadına bakın.
  8. Öteki malzemeler de ilave edilerek karıştırılır.
  9. Koyulaşıp özleşene kadar bayağı ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  10. Ocaktan almadan evvel sütünü de ilave edip bir cins daha kaynatın.
  11. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın