Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Tarifin Öyküsü

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi kuru fasulye
  • 2 su kadehi nohut
  • 2 su kadehi buğday
  • 750 gram toz şeker
  • 7-8 adet kaysı
  • 5 adet kuru incir
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 su kadehi çekilmiş fındık
  • 1 kutu toz çam fıstığı
  • 1 çay kadehi ceviz
  • 2 elma
  • 1 nar
  • 1 yemek kaşığından az tarçın
  • 1 avuç içi susam
  • Birde ben konuttaki tüm bakliyattan birer çimdik atarım

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulye, nohut ve buğday akşamdan nemlendirilir, suları süzülerek düdüklüye alınır.
  2. Kuru kayısı ve kuru inciri küp küp doğrayın.
  3. Ayrı ayrı 5 ’er dakika haşlayıp süzün.
  4. Haşlama suyu aşurenin rengini koyulaştıracağından tencereye ilave etmeyin.
  5. Daha sonra öteki tüm malzemeler ufak ufak doğranarak ilave edilir.
  6. Sonra, şeker ilave edin ve karıştırarak pişirin.
  7. En son ocak kapatılmadan bir yemek kaşığı nişasta bir su kadehi süt ilave edilip tencereye dökülür.
  8. Bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
  9. Üstünüde isteğe göre ceviz, fındık, nar ile süslenir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın