Nohut fasulye ve buğdayımızı akşamdan nemlenelim. Sabah sularını 2 kere süzüp haşlayalım
Sonra haşlama suyu kalırsa suyunu süzelim ve hepsini birleştirip sıcak su ekleyelim daha sonra şekerimize ilave edelim azıcık eridikten sonra sütümüzü ilave edelim.
Bu sırada aralıksız karıştıralım bademleri sıcak suyla nemlenelim kuru kayısı ve kuru inciri küp küp doğrayalım .
Bir tencereye alıp üzeri geçene kadar sıcak su koyup azıcık haşlayalım su bütün kaynamasın sonra suyunu süzelim.
Süt azıcık ılıdıktan sonra kuru yemişleri ekleyelim aralıksız karıştıralım .
Kaynama noktasına gelince azıcık daha kaynattıktan sonra altını kapatıp kaselerimize alabiliriz afiyet olsun