Malzemeler
-5 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
-Tarçın ve fındık içi
Yapılışı
-Tel şehriyeyi yanmaz tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
-Tencerenin içerisine süt, toz şeker, nişasta ve unu ilave edip çırparak orta ateşte muhallebiyi pişirin.
-Fındıkları çekin ve muhallebinin içerisine ilave edin. Hindistan cevizi ve kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip karıştırın.
-Orta boy borcamın içerisini çok az ıslatın, bu yöntem tatlınızın kolay çıkması için mükemmel olacaktır.
-Daha sonra muhallebiyi dökün.
-Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
-Üzerini fındık ve tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.