Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolata, kakao, toz şeker, tereyağı ve tuzu ilave edip, şeker ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Toz şekeri yayvan bir kaba alın.
Kestiğiniz muzları toz şekere bulayın. Tereyağını geniş bir tavada eritip şekerli muzları ilave edin ve muzlar karamelize olana kadar takribî 1-2 dakika pişirip ocaktan alın.
Fındıkları geniş bir tabağa alın. Muzları sıcakken fıstığa bulayın. Böylece fındıklar muzların üzerine yapışacaktır.
Fındıklı muzları bir servis tabağına alın. Üzerine soğuyan çikolatalı sosu döküp kalan fındıkları serpin. Vanilyalı dondurma ile servis yapın.