Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,25
Asıl Tavuk Göğsü

Asıl Tavuk Göğsü

Asıl Tavuk Göğsü Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım parça tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı darı nişastası
  • 5 su kadehi süt
  • 1 adet damla sakızı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Asıl Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini azıcık geçecek kadar su ilave ederek haşlayın.
  • Haşlanan tavuk göğsünü çatal desteği ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.
  • Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir ölçü daha su ilave edin ve kokusunun çıkması için bekletin.
  • Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.
  • Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ilave ederek 10 dakika kadar kaynatın.
  • Pirinç unu ve darı nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.
  • Ardından nişastalı karışımı da tencereye ilave ederek mikser ile karıştırın.
  • Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Tahta kaşık desteğiyle sakızı eritin ve karışımı vura vura pişirin.
  • Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde minik bir parça tereyağı ilave edin ve kendi sıcaklığında eritin.
  • Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun.
  • Hazırladığınız asıl tavuk göğsünü tarçın ya da vanilyalı dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Asıl Tavuk Göğsü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuğun kokusunu çıkartmak için suda bekletin. Bu suyu ara ara değiştirin.
  • Dilerseniz, tereyağı kullanmayabilirsiniz. Aroma katmak için tatlının içine vanilya da ekleyebilirsiniz.
  • Un ve nişastayı ilave ettikten sonra tatlınızı karıştırın. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Eriyen damla sakızını vurarak pişirin. Bu sayede daha iyi özdeşleşecektir.

1 Porsiyon Asıl Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

  • Tavuk göğsünün bir porsiyonu, takribî 165 kaloridir. Şeker bakımından zengin olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın