Asıl Kuru Meyvelerden Az Şekerli Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 çay kadehi minik doğranmış kuru incir
1 çay kadehi kuru dut
1 çay kadehi kuru üzüm
1 çay kadehi orta kocamanlıkta çekilmiş ceviz
1 su kadehi kaynar su
Yarım su kadehi ayçiçek yağı
Yarım su kadehi zeytinyağı
Yarım su kadehi esmer şeker
3 yumurta
2-2, 5 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı toz tarçın
Asıl Kuru Meyvelerden Az Şekerli Kek Tarifi Yapılışı
Hamurumuzu hazırlamadan evvel kuru dut, kuru üzüm, kuru inciri bir araya getirip kaynar suda bekletelim.
Yumurta ve şekeri çırpıp üzerine yağları ilave edelim.
Kuru malzemelerimiz olan un, kabartma tozu, karbonat, tarçını eleyerek çırpalım.
Daha sonra suda beklettiğimiz kuru meyveleri iyice süzüp hamur karışımımıza aktaralım.
Cevizi de ilave etmeyi unutmayalım.
Spatula takviyeyi ile karıştırıp yağlanan kek kalıbımıza hamuru döküp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Her fırının derecesi, pişirme süresi değişiktir, dikkat edelim, afiyet olsun.