Eritmiş olduğunuz 2 yemek kaşığı tereyağını üzerine ilave edip karıştırın.
20×30 ebatlarında dikdörtgen bir kalıbın tabanına yayarak kadeh takviyesiyle bastırıp düzenleyin ve buzdolabında dinlenmeye vazgeçin.
Süt ve irmiği bir tencerede orta ateşte pişirmeye başlayın.
Kaynayıp kıvamı koyulaşmaya başlayınca toz şekeri ilave ederek karıştırın.
En az 4-5 dakika şeker eriyene dek karıştırıp pişirmeye devam edin.
Ocaktan almadan hemen evvel 1 yemek kaşığı tereyağı ve bir poşet kremşantiyi ilave edip mikserle karıştırın ve ardından soğuması için kenara alın.
Oda sıcaklığına gelen irmik tatlısını bisküvi tabakasının üzerine dökün.
Spatulayla hoşça yaydıktan sonra düzenleyin ve buzdolabına kaldırın. Bu sırada çilek ve şekeri tencereye alın.
Nişasta ve suyu bir kasede karıştırıp üzerine ilave edin. Orta ateşte karıştırarak kaynamaya vazgeçin.
Yoğun recelimsi kıvamı aldığında içine tereyağ ilave edip ocaktan alın.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra en üst tabakaya çilekli sosunu dökün. En az 1 saat bekletebilirseniz 3-4 saat dolapta dinlendirin. Tatlımız hazır. Cheesecake den hiçbir farkı yok bence netlikle sınamalısınız. Hem daha ekonomik hem de aynı lezzet.