Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %-1,01
Arpacık Soğanlı Kepekli Bulgur Risotto

Arpacık Soğanlı Kepekli Bulgur Risotto

Arpacık Soğanlı Kepekli Bulgur Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 10 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su kadehi kepekli pilavlık bulgur
  • 3 su kadehi et suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Yarım su kadehi rendelenmiş parmesan peyniri

Üzeri için

  • Taze kekik
  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Arpacık Soğanlı Kepekli Bulgur Risotto Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsakları tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kepekli pilavlık bulguru ilave edip 4-5 dakika kadar kavurun. Et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bulgurlar et suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. 
  • Krema ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip ocaktan alın. Taze kekik ve rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyerek sıcak servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın