Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %-1,01
Aromalı Bütün Buğday Ekmeği

Aromalı Bütün Buğday Ekmeği

Aromalı Bütün Buğday Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 1 çay kadehi ılık süt
  • 3 su kadehi bütün buğday unu
  • 1 kutu instant maya
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
  • Tuz
  • 2~3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı süt ekstra

Aromalı Bütün Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır?

Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık su ve sütü ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Sarımsağı rendeleyerek hamura ilave edin. Kekik ilave edin ve karıştırın. Üzerini örterek ılık bir etrafta 1 saat mayalanmaya vazgeçin. Mayalanan hamurdan minik parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerlerine fırçayla süt sürün ve yulaf ezmesi serpiştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın