Malzemeler
Meyveli karışım için
Süslemek için
Lezzet’in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri çok alaka görüyor.
Yumurta aklarını şekerle karıştırın. Limon suyu ve bir tutam tuzu ilave edip süratli devirdeki mikserle çırpın. Katı bir kıvam elde edinceye kadar takribî 20 dakika çırpın.
İki ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Beze harcını sıkma torbasına alın. Yağlı kağıtların üzerine iki dikdörtgen oluşturacak biçimde sıkın. Her iki tepsiyi evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin. İlk bir dakikanın sonunda fırın kapağını 4 cm kadar aralayın ya da fırın ısısını 100 dereceye indirin. Takribî 20 dakika pişirin. Bezeleri fırından alıp soğumaya vazgeçin.
Meyveli karışım için, armutları ceddip dilimleyin. Bir tencerede şeker, su ve portakal suyunu karıştırın. Bir taşım kaynatıp armut dilimlerini ilave edin ve hafif yumuşayana kadar pişirin. Dilimleri süzgece alıp iyice süzün. Kremayı koyulaşana kadar çırpın. Merengin bir katını servis tabağına alın. Çırpılmış kremanın ve pişirdiğiniz armutların yarısını üzerine yayın. Öteki merengi üzerine kapatıp kremayı yayın. Armut dilimlerini üzerine dizin. Taze nane yaprakları ile süsleyip soğuk servis yapın.