1 su kadehi kayısı suyu veya taze bunalmış mandalina suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
4 tatlı kaşığı çırpılmış kremşanti veya kaymak
Armutlu Ve Çikolatalı Mus Nasıl Yapılır?
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz armutlu ve çikolatalı mus da…
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Aklara bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpın. Yumurta sarılarını tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
Çikolatayı minik parçalara ufalayıp bir kaba alın ve benmari usulü eritin. Ocaktan alıp granül kahveyi ve şekeri ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
Arada bir karıştırarak ılınmaya vazgeçin. Yumurta sarılı karışımı ilave edip süratle karıştırın.
Toz kremşantiyi bir kaba dökün. Sütü azar azar ilave edip çırpın. Kremşantiyi çikolatalı harca ilave edip karıştırın.
Yumurta akları ve portakal kabuğunu ilave edip mikserle çırpın. Streç folyo ile kaplı minik kalıplara paylaştırın. Buzlukta 3-4 saat bekletin.
Armutları atayıp dilimleyin. Kayısı suyu ve şekeri tavada kaynatın. Armut dilimlerini ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Musu buzluktan çıkarıp servis tabaklarına ters çevirip alın ve çevresini armut dilimleriyle süsleyip sosu dolaştırın. Üzerlerine birer kaşık kremşanti ilave edip servis yapın.
Nefis çikolatalı mus tarifine buradan erişebilirsiniz.