Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Armutlu Tatlı

Armutlu Tatlı

Armutlu Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım litre sıcak süt
  • 1 çubuk vanilya
  • 6 armut
  • 1 su kadehi su
  • 125 gr pudra şekeri
  • 6 yumurta sarısı
  • 40 gr un
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 500 ml krema
  • Esmer toz şeker

Armutlu Tatlı Nasıl Yapılır?

Şurup için denk ölçüde 1 kadeh su ve yarım kadeh şekeri kaynatın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesip sıcak süte ilave edin, 15 dakika bekletin. Armutların kabuğunu atayıp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Şurup hazırlayıp armutları şurupta 5 dakika pişirin. Pudra şekerine yumurta sarılarını ilave edip başka bir kapta çırpın. Un ilave edip çırpmaya devam edin. Kremayı mikserle hafifçe katılaşana kadar çırpın. Kremaya soğumuş vanilyalı süt ve yumurtalı ilave edip karıştırın. Armutları süzüp fırın tepsisine dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlının üzerine toz şeker serpin. Fırının ızgarasını açıp şekeri karamelize yapın. Soğutup servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın