Şurup için denk ölçüde 1 kadeh su ve yarım kadeh şekeri kaynatın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesip sıcak süte ilave edin, 15 dakika bekletin. Armutların kabuğunu atayıp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Şurup hazırlayıp armutları şurupta 5 dakika pişirin. Pudra şekerine yumurta sarılarını ilave edip başka bir kapta çırpın. Un ilave edip çırpmaya devam edin. Kremayı mikserle hafifçe katılaşana kadar çırpın. Kremaya soğumuş vanilyalı süt ve yumurtalı ilave edip karıştırın. Armutları süzüp fırın tepsisine dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlının üzerine toz şeker serpin. Fırının ızgarasını açıp şekeri karamelize yapın. Soğutup servis yapın.