Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,25
Armutlu Strudel

Armutlu Strudel

Armutlu Strudel Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yaprak baklava yufkası
  • 80 gr tereyağı
  • 4~5 armut
  • 1 çay kadehi fındık
  • 1 çay kadehi kuru üzüm
  • 1 çay kadehi kuru yaban mersini cranberry
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Pudra şeker

Armutlu Strudel Nasıl Yapılır?

Armutların kabuklarını atayıp kocaman doğrayın. Üzüm, yaban mersini, şeker ve tarçını ilave edip harmanlayın. Tereyağını eritip yufkaların aralarına fırçayla sürerek üst üste dizin. Armut karışımını yufkanın geniş ucuna yerleştirip rulo biçiminde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Kalan tereyağını üzerine sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın