Malzemeler
Üzeri için
Bir yemek kaşığı jelatini çay kadehine alarak üzerine süt ilave edip karıştırın ve birkaç dakika bekletin. Bıçağın uç kısmıyla vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin ve çekirdekli kısmı çıkartın. Krema ve şekeri tencereye alıp orta ateşte ısıtın. Ufak baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü ve vanilya çekirdeklerini ilave edip jelatin tamamen eriyinceye kadar karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Karışımı kaselere paylaştırıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 2-3 saat bekletin. Armutları küp biçiminde doğrayıp tavaya alın. 2 yemek kaşığı su ve şekerle beraber yumuşayıncaya kadar pişirin. Jelatini ufak bir kaseye alıp üzerine kalan suyu serpiştirin ve birkaç dakika bekletin. Armutları blender ’dan geçirerek püre haline getirin ve tavada birkaç dakika ısıtın. Jelatini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı kaselerdeki tatlının üzerine paylaştırın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.