Tabanı için tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar yoğurun. Hamuru orta boy kelepçeli bir kalıba elinizle bastırarak yayın. Kabarmasını önlemek için üzerini çatal ile birkaç yerinden delin.
Armutlu katı hazırlamak için armutların kabuklarını atayıp, kocaman küpler halinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip armutları ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Tarçını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra hazırladığınız tabanın üzerine yayın.
Çikolata katı için çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve toz şekeri bir karıştırma kabına alıp şeker eriyinceye kadar çırpın. Üzerine yumurta ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Erittiğiniz çikolatayı ilave edip karıştırın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyip çikolatalı karışıma ilave edin ve harç pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştırın.
Çikolatalı harcı armutların üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 195 derece fırında 30-35 dakika pişirip fırından alın. İyice soğuduktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.