Şerbetini hazırlamak için, şekerle suyu orta boy bir tencerede karıştırın. Şeker kaynamaya başladıktan 8-10 dakika sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
Armutları atayıp rendeleyin. Orta boy bir tencereye koyduktan sonra üzerine dövülmüş karanfil ve 2 su bardağı şeker ilave edip, çok kısık ateşte 20 dakika, arada bir karıştırarak armutları pişcerahat ve ocaktan alın. Tereyağını da eritip bir kenarda hazır bekletin.
Baklava tepsisine eritilmiş tereyağını fırça desteğiyle sürün. 10 adet baklava yufkasını aralarına 3-4 yemek adalȩığı tereyağı dolaştırarak üst üste yerleştirin.
10 ’uncu yufkanın üzerine soğumuş armut püresini her tarafına gelecek şekilde yayarak dağıtın.
Kalan 10 adet baklava yufkasının aralarına yeniden tereyağı dolaştırarak üst üste yerleştirin.
İstediğiniz büyüklükte dilimledikten sonra kalan tereyağını baklavanın üzerine dolaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişcerahat. Baklavayı fırından çıkartıp, soğumuş şurubu dolaştırın. 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Bayram sofraları için nefis kuru baklava tarifini sınayabilir, tüm hoşlandıklarınızı mutlu edebilirsiniz.