Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %-0,49
Armutlu Baklava

Armutlu Baklava

Armutlu Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 6 deveci armut
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 karanfil tanesi
  • 20 hazır baklava yufkası
  • 250 g tereyağı

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su

Armutlu Baklava Nreel Yapılır?

  • Şerbetini hazırlamak için, şekerle suyu orta boy bir tencerede karıştırın. Şeker kaynamaya başladıktan 8-10 dakika sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
  • Armutları atayıp rendeleyin. Orta boy bir tencereye koyduktan sonra üzerine dövülmüş karanfil ve 2 su bardağı şeker ilave edip, çok kısık ateşte 20 dakika, arada bir karıştırarak armutları pişcerahat ve ocaktan alın. Tereyağını da eritip bir kenarda hazır bekletin.
  • Baklava tepsisine eritilmiş tereyağını fırça desteğiyle sürün. 10 adet baklava yufkasını aralarına 3-4 yemek adalȩığı tereyağı dolaştırarak üst üste yerleştirin.
  • 10 ’uncu yufkanın üzerine soğumuş armut püresini her tarafına gelecek şekilde yayarak dağıtın.
  • Kalan 10 adet baklava yufkasının aralarına yeniden tereyağı dolaştırarak üst üste yerleştirin.
  • İstediğiniz büyüklükte dilimledikten sonra kalan tereyağını baklavanın üzerine dolaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişcerahat. Baklavayı fırından çıkartıp, soğumuş şurubu dolaştırın. 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Bayram sofraları için nefis kuru baklava tarifini sınayabilir, tüm hoşlandıklarınızı mutlu edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın