Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı yaparken sert armut kullanmanız  gerekiyor, santa maria veya frenk tipi armutlar olabilir. Sosunun içine karanfil, çubuk çubuk tarçın ve 1 top karabiber katarsanız lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz. Saplı armutları seçmelisiniz, çünkü süsleyici görünmesi için saplarını üzerinde bırakacağız. Çürük, bereli armutları tercih etmemelisiniz.

Kullanacağımız tencere önemli armutları tepede olan olarak alabilecek bir secim yapmalısınız. Kullanacağınız tencerede fazla geniş olmamalı zira kullanacağımız sos armutların üzerine gelebilecek genişlikte olmalı. Sosunu çektirmek gerekiyor, armutları haşlarken üzüm suyu yerine şarapta kullanabilirsiniz. yumuşayan armutları sosunun içinde en az 3 saat bekletmelisiniz nadiren alt üstteki yaparak. Bu nefis hafif Armut tatlısına bayılacaksınız, hem diğer şerbetli tatlılarımızın bulunduğu kategorimizi de ziyaret edebilir dilediğiniz tatlı tariflerinden birini deneyebilirsiniz, sağlık durumu olsun.

Armut Tatlısı Malzemeleri

5 tane armut
1 paket vanilya
3 tane karanfil
1 tane karabiber
1 çubuk tarcın
3 yemek kaşığı bal
1 limon suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 bardak üzüm suyu
1,5 kadeh nar suyu

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır

Tencereye nar ve üzüm suyunu ekleyelim. Üzerine bal, karanfil, tarçın, limon suyu vanilya ve şekeri ekleyelim orta dereceli ısıda takriben 10 dakika karıştırarak pişirelim. Biz sırası gelmişken armutları soyalım, sunum yaparken düşey durabilmesi için altını keserek düzleştirelim. Hazırladığımız armutları sosun içine koyalım, kısık ateşte takriben yarım saat ara sıra daha alçak üst yaparak pişirelim. Armutların pişip pişmediğini anlamamız için kürdan kontrolu yapmalıyız, kürdan kuytu bir şekilde batıyorsa pişmiştir pişen armutları sosun içinden servis tabağına alabiliriz. Tencerede kalan sosu kaynatmaya devam edelim, Sos yarıya inene değin kaynatalım, sonra bu sosu çukur bir kaba dökelim ve üzerine armutları alalım. Takriben 3 saat armutları sosun içinde bırakalım. Sosun rengini bölge armutları düşey bir şekilde servis tabağına alalım, üzerine sos gezdirip yanında kaymak veya dondurmayla servise sunalım.

İKİNCİ TARİF

Malzemeleri
6 tane sert armut

2 su bardağı toz şeker

Su

YAPILIŞI:

Armutlar yıkanır, kabukları soyulur.
• Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
• Hafif hararetli ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. ara sıra, kaşıkla suyundan alınıp üstlerine dökülür.
• Arınmış armutlar yumuşayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
• Armutlar, sapları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Tenceredeki su üstüne dökülür.
• Orta hararetli fırında armutlar “tarçın” rengine gelinceye kadar pişirilir.
• Soğuduktan daha sonra servis yapılır.

ÜÇÜNCÜ TARİF:

Malzemeler:
5 tane armut
1 tane limon suyu
1 çay kaşığı, vanilya esansı
5 yemek yemek kaşığı, tozşeker
2 yemek yemek kaşığı, tereyağ

Tatlı Tarifi

Öncelikle armutları yıkayalım ve soyalım, ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini çıkaralım. Orta irtifa bir tencereye suyu alalım, üstüne şekeri, tereyağını, vanilya esansını alalım, şekeri eritene değin karıştıralım kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra, armutları ilave edelim, pişmeye bırakalım. Pişen armutları servis tabağına alalım, arzunuza emrindeki olarak ceviz ve kaymakla servis yapınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın