Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %1,15
Armut Tatlısı

Armut Tatlısı

Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 armut
  • 6 yumurta
  • 1 koli kabartma tozu
  • 2 su kadehi dağılınmış kek parçaları
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay kadehi un
  • Yarım çay kadehi toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 3

4 tane karanfil Şerbet için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

*Armutları iyice yıkayıp kabuklarını cetmeden küp doğrayın. Üzerine toz şeker ilave edip bir tencerede kısık ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Kekleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin. Yumurtaları çırpıp kabartma tozunu ilave edin. Un, limon kabuğu, tarçın ve karanfili ilave edip karıştırın. Soğuyan armutları ilave edip harmanlayın.

*Yağladığınız kek kalıbına karışımı aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

*Öteki tarafta su ile şekeri kaynatıp soğumaya vazgeçin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp ılınınca servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın