Armut Reçeli Tarifi yaparken her reçelde olduğu gibi meyve tercihinde itina göstermeliyiz, meyvelerin olgun olması ehemmiyet taşıyor. Çürük ve kirli olmaması gerekiyor, zelelenmemiş olması reçelin daha kıvamlı dayanıklılığı yüksek olması için bir nedendir. Armut Reçelinde doğrama operasyonu sizin tutkunuza göre değişiebilir, isterseniz büyük parçalar haline vazgeçebilirsiniz onun tabağa sunumu daha değişik olabilir. Küp halinde doğradığınızda kahvaltı esnasında ekmeğe alma daha rahat olacaktır. Reçelimiz kaynarken köpük oluşmaması için, içersine kesinlikle ufak bir parça tereyağ ilave ediniz. Reçelimize limon suyunun yanı gizeme ilave ettiğimiz limon tuzu reçelin renginin daha parlak ve dayanıklı olacaktır. Reçelinizin kıvamı çok sulu olursa, suyundan bir ölçü alabilirsiniz böylece taneleri daha fazla olacaktır. Biz suyunu fazla istediğimiz için 3 kadeh su kullandık siz isterseniz 2 su kadehi kullanabilirsiniz. Bu kıvamının daha sıvı olmasını sağlayacaktır, Armut Reçeli alışılmaşın dışında sofralarımızda pek görmeye alışkın olmadığımız bir reçel tarifi olduğu için aromasını yüksetmek için içersine zencevil, tarcın ve karanfil gibi baharatlar ilave edebilirsiniz, hatta sizin beğendiğiniz başka baharatlar varsada hiç bir hasarı olmayacaktır aromasını yükselteceği için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Armut Reçelini umarız hepiniz hoşlanacaksınızdır, Öbür reçel tariflerimiz için Tatlı Tariflerine tıklayınız. Afiyet olsun..
1 parça, zencefil
1,5 kilo, şeker
3 tane karanfil
1 tane, kabuk tarcın
limon tuzu
Yarım limon suyu
1 kilo, armut
3 su kadehi,su
Öncelikle armutları yıkayalım, kabuklarını atayalım küp küp doğrayalım. Bir tencereye suyu koyalım, üzerine şekeri ilave edelim içine zencevil, karanfil ve tarcını ilave edelim ocağın üzerine alalım, Kaynadıktan sonra küp doğradığımız armutları kaynayan şerbetin içine atalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kıvama gelene kadar kaynatalım. Kıvamı geldikten sonra içine limon tuzu ve limon suyuna ilave edelim. Limon tuzu ve limon suyunu ilave ettikten sonra takribî iki dakika daha kaynatıp reçelimizi ocaktan alalım. Ocaktan aldığımız reçelin içindeki zencefil, karanfinleri ve kabuk tarcını alalım. Sıcakken kavanozlara dolduralım, kısa zamanda kullanacaksak reçel soğuduktan sonra kapağını kapatıp soğutalım. Şayet uzun süreli kullanacaksak sıcakken kapağını kapatıp ters çevirerek soğumasını bekleyelim. Sağlık, afiyetle hoş günlerde harcamanız dileği ile…