Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Armut Reçeli

Armut Reçeli

Armut Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kilo armut
  • 3 su kadehi tozşeker
  • 2 su kadehi su
  • Karanfil
  • Yarım limonun suyu

Armut Reçeli Nasıl Yapılır?

Armutların kabuklarını atamadan dörde dağılın.

Tozşeker ile suyu bir tencerede armutlarla beraber kısık ateşte kaynatın. Armutlar pişince ayrı bir kaba alın.

Şerbeti reçel kıvamına gelmesi için kaynatmaya devam edin. Armutları tekerrür şerbete ilave edin. Karanfilleri ve limon suyunu ilave edip ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarıp soğumaya vazgeçin. Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın