Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %1,15
Armut Bastı

Armut Bastı

Armut Bastı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr armut
  • 45 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 su kadehi pekmez
  • 2 su kadehi su

Armut Bastı Nasıl Yapılır?

Armutların kabuğunu atayıp çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip tencereye dizin. Tereyağını ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyu ilave edip kaynatın. Pirinci ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Pekmezi ilave edip suyu eksilene kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın