Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Arabaşı Çorbası Tarifi

Arabaşı Çorbası Tarifi

Yozgat yöresine has bir çorba tarifi vermek istiyoruz size sevgili okurlarımız. Genellikle  soğuk geçen kış akşamlarında yenmesi sevinçli olan bu çorbanın özelliği ekmek ile değil,  hamur ile yenmesi. Şimdiden afiyet olsun.

 

Arapaşı Çorbası Tarifi için malzemeler

1 Adet tavuk,

1 Çorba kaşığı kimyon,

2 Çorba kaşığı salça,

2 Çorba kaşığı margarin,

2 Çorba kaşığı tereyağı,

1 Limonun suyu,

2 Çorba kaşığı un,

Acı toz biber, kırmızı biber ve tuz.

Hamuru için;

3 Su kadehi un,

6 Su kadehi su,

Azıcık tuz,

Üzerine serpmek için maydanoz.

Arapaşı Çorbası Tarifi

Unu su ile incelterek orta ateşte muhallebi gibi hazırlayalım ve tuzu ilave edelim. Aralıksız karıştırarak topaklanmasını önleyelim. İyice karıştığında mikser ile çırparak, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Pişen hamuru derin  bir tepsiye dökelim ve soğumaya vazgeçelim. Evvelden yıkayıp arındığımız tavuğu haşlanması için ocağın üzerine alalım. Haşlandığımız tavuğun etlerini ayıralım, doğrayalım ince ince .  Başka bir tencerenin yarısına gelene kadar su dolduralım, üzerine kimyon, salça, tuz, karabiber, limon suyu ve acı biber ilave edelim. 2 çorba kaşığı unda azıcık azıcık su ile incelterek azar azar tavuk suyunun içine ilave edelim Aralıksız karıştırarak boza kıvamaına gelene kadar pişirelim. Kıvama gelince  ocaktan alalım.  Bu arada ufak bir tavada tereyağını eritelim, üzerine kırmızı biber serpelim. Hazırladığımız çorbayı artık servis tabağına alabiliriz.  Kare biçiminde kestiğimiz hamurları, çorbann üzerine ilave edelim. Son olarak  üzerine hazırladığımız sosu dolaştırarak kıyılmış maydanoz ile serpelim. Çorbamız servise hazırdır.

Afiyet olsun….

 Başka Bir Tarif

Malzemeler
* 7 su kadehi su
* 1 su kadehi un,Tuz
Çorba için:

* l ufak tavuk veya iki tavuk göğsü eti,veya tercihen hindi
* I çorba kaşığı Sana
* 2 kaşık kırmızı biber tutkuya göre acılı olabilir
* 2 kaşık salça
* 6 su kadehi su
* 1 çorba kaşığı un
*1 limon

Çorba Tarifleri
Hamurun Yapılışı:
1. 5 su kadehi suyu,tuz ilave ederek,kaynatın.
2. Kalan su ile unu bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin.Kaynayan suya süratli süratli karıştırak ilave edin.
3. Aralıksız karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.
4. Takribî iki parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.
5. Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava biçiminde kesin.
Çorbanın Yapılısı:

1. Bir tencereye su koyarak,tavuk,l kaşık salça ve kırmızı biberi katıp kaynatın.
2. Etleri yumuşayınca, parmak büyüklüğünde parçalar halinde didikleyın.
3. Ayrı bir tencerede.Sana ile unu karıştırarak rengi fazla değişmeden kavurun.Bu meyanenin içine salçanın ve kırmızı biberin geri kalanını ilave edip 3-4 dakika karıştırın.
4. Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin.
5. Didilmiş tavuk etlerini ilave edin, kaynatın.
6. Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın.

PÜF NOKTASI:

Servis sırasında,çorbanın hamurlarının üzerini hafifçe örtecek kadar agresif yağ dökülürse,daha parlak olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın