Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,37
  • BIST
    %0,48
Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 7 su kadehi su
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 20 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hamur için

  • 7 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • Tuz

Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, büyük bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 5 su kadehi suyu kaynatın. Kalan 2 kadeh soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin.
  • Süzgeçten geçirip kaynayan suya süratle karıştırarak ilave edin. Aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Hamuru takribî iki parmak kalınlığında bir tepsiye döküp ılınmaya vazgeçin. Dinlenmesi için buzdolabında 1 saat  bekletin. Servis yapmadan evvel hamuru kesin.
  • Çorba için, büyük bir tencereye tavuk etini alın. Sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Bir tavada margarini eritip unu kavurun. Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Bu karışımı, sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin. Tavukları  ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız hamurlardan ilave edin ve limon suyunu dolaştırın. Nane serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Fransız usulü soğan çorbası tarifine de göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın