Malzemeler
Şerbet için
Üzeri için
Lezzet’in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok alaka görüyor. Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın. Üzerine tereyağını dolaştırarak dökün. Kadayıfın yağı iyice sürüklemesi için elinizle iyice ovun. Kadayıfı ikiye ayırın. 35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın. Üzerine cevizi serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp elinizle iyice bastırarak yayın. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı bir tat için, fıstıklı kadayıf tarifini de sınayabilirsiniz.