Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Antepfıstığı Tatlısı

Antepfıstığı Tatlısı

Antepfıstığı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kahve fincanı ince çekilmiş antep fıstığı
  • 8 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 6 yumurta
  • 50 gr margarin
  • 1 tutam tuz

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 2 kahve fincanı çekilmiş antep fıstığı

Antepfıstığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Margarini eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılarına toz şeker ilave edip mikserle iyice çırpın.
  • Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip mikserle kar halinde çırpın. Yumurta sarılarına ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Eritilmiş margarini ilave edip karıştırın ve karışımı yağlanmış fırın tepsisine boşaltın. Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında takribî 40 dakika pişirin.
  • Şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencerede 10-15 dakika kaynatıp orta koyulukta bir şurup elde edin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
  • Tepsiyi fırından alıp kaynar şerbeti sıcak tatlının üzerine dolaştırarak dökün ve soğumaya bırakın. Tatlı soğuduktan sonra minik kare dilimler halinde kesin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın