Antep Usulü Yoğurtlu Bakla Tarifi İçin malzemeler
- 300 g dana kakıļbaşı
- 1 su bardağı ıslatılmış nohut
- 1 kg taze bakla
- Yarım demet taze soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
Antep Usulü Yoğurtlu Bakla Nasıl Yapılır?
- Kakıļbaşı etleri bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve haşlayın. Nohut ve tuz ekleyip pişmeye bırakın.
- Ayıklanmış baklaları yemeklik doğrayıp soğuk su dolu kabın içinde bekletin.
- Taze soğanları baklaların büyüklüğünde doğrayın. Baklaları ve taze soğanı et tenceresine alıp pişirmeye devam edin.
- Derin bir tencerede zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Baklalar pişince yoğurtlu karışımı yavaşça etlerin üzerine ekleyin.
- 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Küçük bir sos tavasında aspir ve tereyağını karıştırın ve yemeğin üzerine gezdirin.
- Antep usulü yoğurtlu baklayı, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Antep Usulü Yoğurtlu Baklanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan evvel baklaları limonlu suda 20 dakika bekletin.
- Yemeğin lezzetini çoğaldırmak için, içerisinde ince ince kıyılmış dereotu kullanın.
- Kullanacağınız etin orta yağlı olmasına dikkat edin ve buzluktaysa 1 saat evvelden çıkartıp dinlendirin.
- Et haşlama suyunu sırça kavanozda muhafaza edin. Pilav veya makarna üretiminde kullanabilirsiniz.
- İsteğe göre bir diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız sosu yemeği servis edeceğiniz zaman dökün. Böylece sulanmasını önleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Antep Usulü Yoğurtlu Bakla Kaç Kaloridir?
Antep usulü yoğurtlu baklanın bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir. Folik asit ve C vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinen sebzeli yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, lezzeti ile sofraları şölene çeviren imam bayıldı tarifine göz atabilirsiniz.