Öncelikle tereyağını eritiyoruz daha sonra baklavalık yufkamızı tezgaha sarıp üzerine terayağını dolaştırıyoruz fırça desteğiyle her tarafa sürüyoruz.
Daha sonra ikinci yufkayı üzerine yerleştiriyoruz bütün ortasına bıçak desteğiyle kaymağımızı sürüyoruz dışarda bekletirsek sürmesi çok daha kolay olacaktır yufkaya hasar vermez.
Üzerine 2 çorba kaşığı antep fıstığını ve şekeri orantılı serpiştirdikten sonra boşta kalan hamur parçalarını zarf şekline gelecek biçimde kapatıyoruz umarım bu mevzuda yollayacağım fotoğraflar yararlı olur.
Bir Hayli tarifte 1 çorba kaşığı tereyağını eritip can vere kızartmayı nasihat edilmiş ancak sınadım çok fazla yağlı oluyor ben fırça desteğiyle tereyağını sürdüm öyle kızarttım.
Öbür tarafını kızartmadan tavayı peçete desteğiyle arınmakta fayda var bilindiği üzereniz tereyağ yanıyor gerçekten çok kolay hazırlaması ve sunumu şahane demenizi öneririm.