Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Antep Fıstıklı Ve Kadayıflı Muhallebi

Antep Fıstıklı Ve Kadayıflı Muhallebi

Antep Fıstıklı Ve Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Üzeri için

  • 250 gr tel kadayıf
  • 30 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr Antep fıstığı içi

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu

Antep Fıstıklı Ve Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kadayıfları ufak parçalar olacak biçimde bölün. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ayrılınmış Antep fıstığını ilave edip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın. Süt, şeker, pirinç unu ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ezilmiş damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Muhallebiyi sırça kaselere paylaştırın. Üzerini Antep fıstıklı kadayıfla süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, basmakalıp kadayıflı muhallebi tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın