Üzeri için
Muhallebi için
Kadayıfları ufak parçalar olacak biçimde bölün. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ayrılınmış Antep fıstığını ilave edip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın. Süt, şeker, pirinç unu ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ezilmiş damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Muhallebiyi sırça kaselere paylaştırın. Üzerini Antep fıstıklı kadayıfla süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, basmakalıp kadayıflı muhallebi tarifini de sınayabilirsiniz.